NVIDIA har nyligen visat upp sina nya grafikkort NVIDIA Quadro FX 4600, Quadro FX 5600 och NVIDIA Quadro Plex VCS Model IV. Dessa riktiga värstingkort har en ny arkitektur som använder parallell processorbearbetning istället för den traditionella pipelinevarianten.

Med hela 128 processorkärnor á 1,35 GHz kan dessa grafikkort dessutom användas för att avlasta datorns vanliga processor för grafik– och videobearbetning.

”Image processing is the fundamental algorithm set that video editing guys use, and traditionally that has been very CPU-centric, and now we’re starting to see more and more image processing moving to the GPU. So folks like Adobe, Apple, Avid are excited about this concept. It gives them much, much higher levels of performance.”

Jag skulle inte bli förvånad om vi får se dessa i en Mac Pro tillsammans med en ny version av Final Cut vid NAB–mässan i mitten av april. För övrigt ett mycket bra tillfälle att dessutom uppdatera Mac Pro–serien, särskilt med tanke på att Adobe CS3 kan ge en rejäl skjuts vad gäller försäljningen av Apples proffsdator.