En smart och kundvänlig finess i iTunes Store som varit ute i ryktessvängen ett tag har blivit verklighet. Med möjligheten till nedladdning av musik har även följt ett ändrat kundbeteende. Istället för att chansa och köpa ett helt album, så säljs ofta låtar styckevis. Har du sedan fått lust att köpa hela albumet, har du även fått betala för tidigare köpta låtar en gång till.

Nu inför Apple ett nytt sätt att kunna komplettera musikköp. Köper du ett album så blir du tillgodoräknad tidigare köp av enskilda låtar. Detta erbjudande gäller inom 180 dagar från det första inköpet.

Som en snygg introduktion till tjänsten så ges nu samma erbjudande till alla som någonsin köpt låtar från album styckevis. Du har fram till 26 juni på dig att komplettera tidigare inköp med hela album. Det är bara att klicka på länken Complete My Album på iTunes Stores förstasida för att se vilka album som är aktuella med det rabatterade pris du får betala.

Svenska iTunes Store erbjuder nu mer än 4 miljoner låtar, 100 000 podsändningar, 20 000 ljudböcker och en handfull iPodspel. Dessutom låter Apples svenska webbplats sida om iTunes Store berätta att det går att bläddra, förhandstitta på och hämta/köpa över 3 500 musikvideor från iTunes Store. Men några sådana finns ännu inte upplagda i butiken, förhoppningsvis dyker de snart upp. I dagsläget är tre kortfilmer från Pixar, plus en del bonusmaterial till album det enda i videoväg som finns att köpa i svenska iTunes Store.