Ända sedan Apple TV introducerades har jag haft två saker på känn. Det ena är att Apple kommer att plussa på med några ytterligare nyheter kopplade till Apple TV när den väl släpps (spel verkar redan vara bekräftat). Det andra är att den USB–kontakt Apple TV är försedd med, kommer att användas framöver. Apples prat om att den är till för ospecificerade serviceändamål är bara en tunn och fluffig rökridå.

Eddie Hargreaves observerade en episod vid Macworld Expo som fick honom att lägga ihop ett och annat som berör båda dessa områden såhär i efterhand. Katalysatorn för detta var beskedet att Elgato inte längre kommer att leverera mjukvara till Miglias datoranslutna TV–mottagare.

Det Eddie blev vittne till var inledningen på ett möte mellan representanter för Apple och Miglia. Kan det vara så att Miglia kommer med en digital HDTV–mottagare som ansluts direkt till Apple TV:s mystiska USB–port?

Genom att överlåta åt en tredjepartsleverantör att förvandla Apple TV till en digital videoinspelare (DVR), skulle Apple kunna klara konststycket att inte reta upp sina partners inom mediavärlden, men ändå erbjuda en funktion som många efterlyser.

Jag är åtminstone övertygad om att Apple TV har betydligt mer att erbjuda än det vi hittills fått se. Lova lite, visa lite och sedan överprestera. Det är Apples framgångsrecept.