Idag bekräftade Apple officiellt att Apple TV har släppts. Samtidigt dyker det första testet av Apple TV upp, via Apples specielle mediafavorit Walt Mossberg. Han har tillsammans med Katherine Boehret testat en Apple TV i tio dagar för The Wall Street Journal.

”We’ve been testing Apple TV for the past 10 days or so, and our verdict is that it’s a beautifully designed, easy-to-use product that should be very attractive to people with widescreen TV sets and lots of music, videos, and photos stored on computers. It has some notable limitations, but we really liked it. It is classic Apple: simple and elegant.”

Det finns ännu inga säkra indikationer på när det kommer att vara möjligt att köpa TV–serier och filmer till Apple TV genom svenska iTunes Store. De större Europeiska marknaderna är förberedda och kommer i första hand när det gäller expansion av videoförsäljning från Apple.

Apple TV finns att köpa via Apple Store med fraktfri leverans för 2795 kronor inklusive moms.