Egentligen är det ganska logiskt. Apple TV får sitt innehåll via iTunes Store. Enkla spel till iPod finns redan i iTunes Store. Apple TV är i grunden en enkel dator med tillgång till bredbildsskärm som kontrolleras via infraröd fjärrkontroll. Det blir därmed ganska logiskt att förutom video och musik även erbjuda enkla spel till Apple TV via iTunes Store.

Nu verkar det ganska klart att just detta är på gång. PopCap Games som redan är stora vad gäller spel på enklare plattformar (dator, webb, PDA och mobiltelefon) och dessutom gjort en del av de spel som erbjuds till iPod via iTunes Store jobbar åtminstone på det.

Greg Canessa har lämnat Microsofts Xbox–avdelning för en hög position hos PopCap. I en intervju i Wired pratar han om utmaningen att utveckla PopCaps spel till nya plattformar. Där nämns Apple TV ett flertal gånger tillsammans med bland annat Zune, iPod, Nintendo DS och PSP.

”[Casual games] are going to continue to grow into non-core demographics. This is relevant as it pertains to devices that are not currently earmarked as gaming devices: mobile, set-top boxes, Apple TV, MP3 players and other devices in the home that will reach the non-gamer — people who don’t think they want to play.”

Allt med en skärm och datorkraft kan i princip fungera som spelplattform. Spel kan rikta sig till alla kategorier människor, inte bara sådana som har spel som stort intresse.