Apple har nu bekräftat att Apple TV inte kommer att kunna levereras i tid innan denna månads utgång. Nytt besked är att Apple TV kommer att börja skeppas 20 mars. Vad förseningen beror på uppges inte.

En inte alltför okvalificerad gissning är att det beror på något problem med att få färdigt den nya version av iTunes som krävs för att hantera Apple TV. Alternativt har det att göra med någon ny finess (HD–video) eller partner som inte är helt på plats ännu.

Just det här med video i HD–kvalitet måste helt enkelt dyka upp via Apple TV, frågan är bara när. Bob Cringelys fundering om att Apple TV kan komma att fungera som nod i ett massivt fildelningsnätverk, är en riktigt vettig utveckling vad gäller distribution av video över Internet. BitTorrent har precis startat en sådan tjänst i USA, med backning av flera stora mediabolag.