Många har frågat sig om det kommer att gå att skapa egna applikationer till iPhone. Något som Steve Jobs klart och tydligt förklarat att man inte kommer att stödja.

”You don’t want your phone to be an open platform, meaning that anyone can write applications for it and potentially gum up the provider’s network. You need it to work when you need it to work. Cingular doesn’t want to see their West Coast network go down because some application messed up.”

Det här är enligt mitt sätt att se en helt självklar väg för Apple att följa. Dessutom finns redan stöd för en mycket rik och så gott som helt öppen utvecklingsmiljö i iPhone. Med en modern och standardbaserad webbläsare (Safari) som grund, finns alla möjligheter att skapa webbapplikationer mer eller mindre skräddarsydda för iPhone.

Så länge du har tillgång till Internet via mobilnät eller trådlösa nätverk (802.11, Bluetooth), går det att göra nästan vad som helst med rätt mobilapplikation.

Här finns potential för en rik marknad för de som kan skräddarsy moderna webbapplikationer just för iPhone. Har du pengarna så har jag idéerna och kunnandet att bygga smarta applikationer, hör av dig…