Ett vagt rykte om Steve Jobs framtid hos Apple har cirkulerat bland börsfolk. Enligt detta kommer Jobs att ta ledigt från chefsjobbet hos Apple en tid på grund utav hälsoskäl.

Men många, däribland FakeSteve, hävdar att detta bara är ett sätt att sänka Apples aktie inför det uppsving den med all säkerhet kommer att få på tisdag, sedan Jobs kört sin presentation av nyheter vid Macworld Expos öppnande.

Det här är ett inte helt ovanligt grepp för de som spekulerar med aktier. Även till synes oskyldiga eller konstiga rykten kan idag lätt spridas med blixtens hastighet över nätet och ge stora konsekvenser för aktiekursen, vilket snabba aktörer kan tjäna grova pengar på.

Hälsoskäl eller inte, det kan ju finnas en annan anledning till att Apple skulle vilja ha Steve Jobs borta från strålkastarskenet ett tag. Vill du få lite bättre koll på Apples och Steve Jobs del i de optionsskandaler som just nu rullas upp i USA så är BusinessWeeks senaste genomgång rekommenderad läsning.