Dan Frakes har taget en grundlig titt på nya AirPort Extreme. Det mest intressanta i denna genomgång är bättre information än tidigare om hur den inbyggda USB–porten kan nyttjas.

AirPort Extreme agerar med en eller flera externa hårddiskar som en enkel filserver (NAS). Normalt sett är sådana begränsade till inbyggda hårddiskar, men här kan du alltså hänga på flera HFS+ eller FAT32–formaterade enheter. Dessutom kan du samtidigt ansluta en eller flera skrivare och låta AirPort Extreme dela ut dessa över nätverket. Eftersom AirPort Extreme bara har en USB–port krävs en USB–hubb för att ansluta mer än en extern enhet.

Sammantaget verkar bevisen överväldigande att såväl AirPort Extreme som Apple TV båda använder en grundläggande version av OS X, liksom iPhone bevisligen redan gör. Det här öppnar för helt nya kategorier av produkter som alla har det gemensamt att de fungerar ypperligt tillsammans.

Ett kvarstående frågetecken är om AirPort Extreme med ansluten hårddisk kan servera musik och video direkt till Apple TV, utan att någon dator med iTunes rullande måste vara inblandad i kedjan.