Jag tänkte fortsätta rymdtemat med att berätta om Anousheh Ansaris sköna 40–årspresent till sig själv. För knappt tre månader sedan (september 2006) blev denna kvinna först med många saker i rymden, när hon tillsammans med ett par kosmonauter besökte den internationella rymdstationen ISS

Som del i en förmögen till USA utvandrad Iransk familj blev hon den första kvinnliga rymdturisten (prislapp på resan ungefär 20 miljoner USD), dessutom den första muslimska kvinnan samt första Iraniern i rymden.

Dessutom var hon såvitt känt den första rymdfarare som tog med en iPod i sin personliga packning. Som om inte detta räckte till blev hon också först med att blogga från rymden.

”I decided to be on the safe side and took another motion sickness pill before going to sleep. These pills actually make you sleepy so I figured it would help me go to sleep faster. I was able to locate my iPod in my bag and I was a happy camper… I put on my headphones and went to sleep in my Bat sack. I did not know how I would react to sleeping while floating. You are not in touch with any surface and I figured it would be kind of strange, but I loved it. It made me feel very calm, like I was floating on the surface of a lake.”

Skön utsikt från sovhörnan