John Gruber har (som vanligt) lyckats sätta fingret på något som är helt självklart men förbisett av de flesta. Nämligen det faktum att Microsofts musikspelare Zune helt enkelt är fel modell att starta med om de vill konkurrera med Apple.

Den kategori musikspelare som är hetast idag och säljs i störst antal, är de flashbaserade alá iPod nano. Genom att som första (och enda) modell släppa en relativt dyr, hårddiskbaserad spelare, så är Microsoft inne på ett galet spår, vilket tydligt visat sig i försäljningsstatistiken.

”Looking both at these Amazon rankings and the iPods I see people using out on the street on a daily basis, I can’t help but think that Microsoft copied the wrong iPod. The Nano is the sweet spot for Apple, and it’s the Nano-ish players from competitors that are registering in the sales charts.”