Brian Eno är inte bara en nyskapande musiker och producent, han har dessutom under flera årtionden skapat installationer bestående av levande ljustavlor. Med hjälp av moderna datorer (Mac såklart) har denna sida av Enos skapande nu tagit ännu ett steg.

Stora installationer som kräver massor med Macar och bildskärmar är intressant nog i sig. Men nu finns även möjligheten att använda de gapande tomma och platta bildskärmar som letat sig in i alltfler hem till något mer kreativt.

77 Million Paintings är en DVD som både innehåller video för att direkt visa levande tavlor med ambientmusik (en genre som Brian Eno en gång i tiden skapade) i din TV, men dessutom mjukvara för att låta din Mac eller PC skapa verket direkt.

Det här kanske låter flummigt, men det är faktiskt riktigt fascinerande. Kolla in 77 Million Paintings där Eno själv berättar om projektet (ha ljudet påslaget och vänta ett tag så tonar musiken då och då över i Enos berättande).