Leander Kahney lägger fram tre enkla men övertygande argument kring varför Microsofts mediaspelare Zune inte är något hot mot iPods dominans. Alltför många har utnämnt Zune till det smartaste sedan skivat bröd, utan att vi ännu fått se vad den går för i verklig användning.

  • Zune är inte lika het designmässigt som iPod–familjen. En modell och tre färger räcker inte långt.
  • Zunes DRM–skydd har för många begränsningar och Microsoft har inte tidigare lyckats få till en smidig, buggfri lösning. Funkar det inte smärtfritt kan Zune istället driva användare i famnen på Apple.
  • Zunes enda riktigt egna finess, möjligheten att kunna dela på musik trådlöst, är en alltför nördig funktion som hursomhelst är av störst intresse i små kända grupper. En musiksamling är en känslig blomma som inte visas upp för vemsomhelst.