Ett mindre antal, färre än 1% av tillverkade iPod från september 2006 tills nu, har blivit infekterade med ett Windowsvirus.

Apple har som bekant inte egna fabriker för att tillverka iPod. Det är alltså en av Apples underleverantörer som inte verkar ha haft riktig koll på någon/några PC som ingår i produktionskedjan. Viruset har ingen effekt på den iPod som agerar värd, utan sprids när denna kopplas upp till en Windowsburk.

Viruset ifråga heter RavMonE.exe vilket hanteras av alla vettiga antivirusprogram. Viruset drabbar som sagt bara Windowsdatorer, men kör du Mac och vill vara säker på att inte av misstag råka smitta någon PC finns ett enkelt sätt att rensa din iPod.

Återställ helt enkelt mjukvaran i iPod med iTunes 7. Då rensas din iPod och ny viusfri mjukvara installeras. Sedan är det bara att synka den igen, för att fylla upp med skön musik, video och vadhelst du vill.