Det mycket smart förhandshajpade skivbrännarprogrammet Disco finns nu att prova som betaversion för utvalda testare (upphör sista oktober).

Hajpen har varit befogad. På samma sätt som med den besläktade applikationen AppZapper så är allt kring Disco übersnyggt och skönt genomfört.


Snubbarna bakom dessa program har verkligen förstått sig på det här med att tänka applikationer som film istället för på det gamla vanliga sättet. Utmärkande för Disco är det minimalistiska gränssnittet som bara visar det jag behöver se i varje moment. Kombinera detta med konsekvent, cool, lakritslook komplett med rökeffekt när skivor bränns (Quartzeffekt som tyvärr inte fungerar på min gamla Mac mini) så verkar detta bli en succé.En ny finess är något man kallar Discography. Denna funktion håller reda på allt som Disco någonsin bränt. En enkel sökruta där du matar in vad du letar efter är allt som behövs för att få veta på vilken skiva det finns.

Disco klarar idag inte allt som Toast hanterar, men det allra mesta finns där, bland annat möjligheten att bränna VIDEO_TS–mappar till färdig DVD.