Think Secret har nu kunnat bekräfta tidigare rapporter om att den senaste generationen iMac är förberedd för snabbare trådlöst nätverk enligt kommande standard IEEE 802.11n. Med denna standard kommer överföringshastigheten att kunna tiodubblas (540 Mbps) jämfört med dagens vanligaste standard 802.11g. Något som bland annat kan möjliggöra trådlös överföring av video med HD–kvalitet.

Den krets för detta som sitter på det AirPort–kort som iMac använder kommer från Broadcom, vilka beskriver den som: ”The world’s first draft-802.11n media access controller”. Det man pratar om här är ett förslag (draft) till standard, vilket redan används i utrustning för trådlösa nätverk. En äkta fastslagen standard beräknas inte finnas framme förrän 2008. Denna krets har även stöd för 802.11a (som Apple inte stödjer) samt de vitt spridda varianterna 802.11b (AirPort) och 802.11g (AirPort Extreme).

Apple tillhör en grupp av företag som jobbar för att få fram en hållbar standard innan dess. Så fort en sådan överenskommelse nåtts så ser i alla fall Apples iMac–serie ut att vara startklar. Detta är säkert också en förutsättning för att Apples mediabox iTV ska kunna släppas. Kanske rentav det enda återstående hindret för detta.