Kors i taket, produktuppdatering på en onsdag! Apple har just släppt uppdaterade iMac–modeller, inklusive en ny variant med hela 24–tum stor skärm.

Alla modeller använder Intels nya Core 2 Duo processor i hastigheter från 1,83 GHz upp till 2,33 GHz (tillval). Den nya 24–tummaren kostar i grundutförande 18995 kronor.

Alla modeller utom den minsta har nu 1 GB minne som standard. 24–tummaren har ett vassare grafikkort (NVIDIA GeForce 7300GT) än övriga modeller, men kan beställas med NVIDIA GeForce 7600 GT som har 256 MB grafikminne för ännu högre grafikprestanda.

Snikmodellen i samlingen innebär comeback för den skolmodell som Apple tidigare reserverat just för utbildnings–sektorn. Det går nu alltså att även som privatperson få tag i en iMac för endast 9695 kronor.

Även Mac mini fick idag en uppdatering. Därmed är den enda Macmodellen med enkelkärneprocessor borta ur sortimentet. Minsta Mac mini har nu Intel Core Duo som tuffar på i 1,66 GHz för 5995 kronor, den större modellen ligger på 1,83 GHz till priset 7995 kronor.

Både iMac och Mac mini finns att köpa redan idag via Apple Store.

Alla angivna priser är inklusive moms.