Ett gäng Macprogramutvecklare har hittat på ett nytt sätt att få fram idéer till nästa smarta killersharewareprogram för Mac OS X. Du och nästan alla andra, får skicka in förslag på en applikation man skulle vilja se skapad. En jury kommer att eliminera insända programförslag till 24 heta alternativ. Dessa kommer sedan att reduceras till 3 finalister med hjälp av oss besökande/röstande Macanvändare.

Dessa 3 programidéer kommer sedan att utvecklas till färdiga program av en handfull erfarna programutvecklare. De som står bakom programidéerna är involverade i hela processen och får 15 % royalty på alla försäljningsinkomster. Resulterande programvaror kommer att säljas och marknadsföras genom My Dream App.

Processen sammanfattas av jurymedlemmen/programutvecklaren Jason Harris:

”You tell us exactly what you want. You beat each other up until only the best ideas remain. We code ’em up, working with the winner, a designer, and you guys the entire time. You see what we’re doing daily, so if I take any wrong turns, I’ll have 50 kajillion people telling me in no uncertain terms that I suck and should go program RealBasic appz for the local community college.”

De 24 som kommer med i första omgången får dessutom priser i form av antingen en iPod eller en MacBook (finalisterna får båda delar). Tävlingen tar emot bidrag från och med idag, till 30 augusti. Användaromröstningen startar 21 september.