Med Apple Worldwide Developers Conference 2006 alldeles runt hörnet börjar rykten och fejkade produktbilder än en gång snurra runt på Interwebben. Inga av de som florerat hittills har dock varit mer än ganska mundana gissningar.

Den första riktigt påtagliga hinten om vad vi kan vänta oss kommer via denna bild från entrén till Moscone Center där WWDC förbereds för fullt. Den banner som visas har några produktbilder/ikoner som fått extra stor dominans.

Dels syns installationsskivan för Mac OS X 10.5. X:et har här fått en mörk, mer professionell look. Kanske en indikation på att Leopard fått den upprensning av sitt GUI vilket många hoppats på. En chans att få kommande Windows Vista att se ack så år 2000 ut, med glassiga färger och genomskinlighetslullull ala Mac OS X 10.0.

En stor proffs–Mac ala Power Mac G5 tar upp mest yta av alla bilder. Är det någon som blir särskilt förvånad om man släpper en sådan maskin, fastän med 64–bits Intelprocessorer och gott om plats för extra inkråm i den spaciösa lådan? Passar perfekt in i det jag räknat med för detta år; att alla nya Macar med Intel kommer att vara väldigt lika de PPC–modeller de ersätter. Så ock denna nya Mac Pro.

En ytterligare ledtråd i detta fall är den framstående loggan för 64–bit Mac OS X. De enda modeller i dagens sortiment som fixar 64 bitar är Power Mac G5 och Xserve. Någon Xserve visas dock inte, så ny Mac Pro är säkert det som gäller denna gång.

Originalsidan där denna bild återfanns blev snabbt sönderdiggad/slaskdottad, men lär säkert dyka upp igen när den värsta trafiken lagt sig. Fler bilder finns att se via Flickr.

Vill du hänga med i Steve Jobs förberedelser inför WWDC så kan du gärna ta en titt på Applebossens hemliga blogg. Senaste nytt är att stackars Steve har blivit av med sin iPod där allt material inför keynoteframförandet sparats.