Om enochenhalv månad är det dags för Apples utvecklarkonferens. En sak vi vet med säkerhet om detta evenemang är att nästa större version av Mac OS X (10.5 Leopard) kommer att presenteras där.

Alltså är det dags att börja spekulera för fullt om vilka nyheter denna nya version av Mac OS X kommer att innehålla. Ett par (fejkade) skärmbilder har agerat tändvätska för funderingar kring vad vi kan komma att få se när nästa stora katt äntrar scenen. Kommentarerna till dessa bilder är egentligen mer intressanta än bilderna i sig själv.

Det mest intressanta spåret i denna spekulationsdiskussion är på vilket sätt Windows kan komma att interagera med Mac OS X. För att övertyga Windowsanvändare att ta klivet över till Apple, krävs ett enkelt sätt att migrera data, men även möjligheten att (till en början) använda Windowsapplikationer på enklast möjliga vis. På detta sätt skulle övergången från Windows till Mac OS X kunna följa samma mönster som vägen från Classic till Mac OS X (embrace and extend).

Hursomhelst kan vi räkna med fler rykten och fejkförsök under den närmaste tiden, i takt med att Leopard kommer mer och mer i fokus.