Det har handlat väldigt mycket om Apples nya butik i New York här de senaste dagarna. Till stor del för att jag helst hade velat vara där själv för att rapportera om det hela (suck). Här kommer i alla fall en riktigt snygg video från ett par highschool–grabbar (Jeff och Dale) som har dragit igång ett Macmjukvaruföretag. De var på plats och filmade premiären.

Skön musik, snyggt redigerad, många kändisar och personligt tack till Steve. De fick till och med in killen som friade via Apples webbkamera utanför kuben på slutet.

Filmen finns upplagd i grynig YouTube–version. Men de har även lagt upp iPodklar video, samt 720p– och 1080i–versioner på sin egen sajt. Tyvärr med det alltför vanliga felet att missa rätt inställningar för deinterlacing. Jag har påpekat detta och Jeff har lovat fixa till nya icketaggiga versioner.

Deras programvara Corripio som plockar skivomslag från iTMS till musik i iTunes verkar för övrigt riktigt intressant. Ska testa den snarast möjligt.