Steve Jobs har hängt kvar i New York efter premiären av nya Apple Store på Manhattan. Igår presenterade han tillsammans med Nikes boss Mark Palmer ett nytt samarbete de två företagen emellan.

Nike+iPod Sport Kit består av en sensor i som passar i en ny serie Nikeskor, trådlöst kopplad till en liten mottagare passande i iPod nanos dockningskontakt. Mjukvara i iPod nano håller reda på sådant som distans, tempo och tid. När iPod nano dockas med din Mac eller PC laddas all info ned via iTunes.

Den lilla sensorn passar en hålighet under innersulan i nya Nike+skor.

Du kan hålla stenkoll på träningen via en egen communitywebbsida hos Nike.

iTunes Music Store kommer att få en speciell avdelning med färdiga spellistor, poddsändningar och video anpassade för träning.

Hela paketet ska finnas tillgängligt inom två månader. Nike+iPod Sport Kit kommer att kosta 29 USD. Nike släpper samtidigt en serie skor, kläder och armband anpassade för iPod nano under varumärket Nike+.