Premiären för Apples nya butik verkar ha blivit en riktig folkfest för Applefolk. Mitt i smeten stod mystomten Steve Jobs och verkade ha riktigt kul.

Här verkar Steve och James Woods göra sig redo för en fajt, alltmedan Steves fru Laurene Powell Jobs skrattande ser på. James sågs sedan lämna butiken med ett antal nyinköpta bärbara Macar.

Kevin Bacon dök upp för att köpa lite lite utrustning och programvara för videoredigering.

Även Kevin fick sig en pratstund med Steve. Laurene glittrar i bakgrunden.

Denna bild ger en god uppfattning om hur pass packad med nyfikna människor butiken blev. Hoppas bara att ventilationen klarade av den stora mängden lätt regnvåta kunder.

NBC Nigthly News kommer att köra ett antal inslag i sitt nyhetsprogram under veckan där Steve är tänkt att spilla visdomsord. Det första handlar om att inte hänga kvar så mycket vid de framgångar man får, utan att istället se sig om efter nästa utmaning.

Gary Allen från ifo Apple Store var tvåa i kön efter Stormy Shippy. Gary filmade Stormys sköna promenad från avspärrningarna, via handskakning med Steve, nedför spiraltrappan till ackompanjemang av applåderande och jublande personal. Missa inte att läsa Garys berättelse från premiären. Wired News har lagt upp en liten artikel om dessa två med.

Apple har lagt upp en uppspeedad filmsekvens från varje timme av det första dygnet butiken har öppet. Den visar vyn framför kubens entré och ger en bra uppfattning om kundtillströmningen.

Är det något Apple verkligen blivit mästare på under senare år, så är det att göra rätt saker för att få skön gratisreklam. Jag tror att kuben i New York kommer att generera massvis med positiv uppmärksamhet framöver. Men så gillar jag ju också kuber, inte minst min egen sköna pensionerade Cube