Premiären för nya dygnetruntöppna Apple Store i New York måste vara bland de mest välbevakade Mac–händelserna på senare år. I alla fall vad gäller mängden bilder och videofilmer. Detta ger även upphov till en hel del rundgångsfenomen.

I bildserien som ovanstående bild på Steve och Laurene kommer ifrån, syns den overallklädde kille med kompis som gjort nedanstående trevliga video. I filmen får vi bland annat träffa en uppspelt köande Macprofil, nämligen David Pogue. Den överallt förekommande James Woods är entusiastisk och tar nästan över den säljande personalens roll. Det kan nog bli så när man varit med från starten av Maceran 1984. Woods avslöjar att han fick den tredje Macen som någonsin tillverkats och är ett stort Macfans.

Hur lång kön var för att komma in vid starten ger denna satellitbild ett hum om. Den ringlande kön blev nästan en kilometer lång.

David Chappelle shoppade även han lös. Givetvis finns det filmat.

Apple har fyllt på sina egna sidor kring butiken med bilder på de som varje timme första dygnet vann varsinn MacBook. Får anta att de tidsmässiga luckorna beror på fotoblyga vinnare.

Även Apples gallerisidor har utökats med bilder som visar mer av den långa kön samt butiken full med människor.