Apple har blivit uträknat som företag många gånger genom åren. är det nu kanske dags att börja fundera på huruvida Microsoft kommer att klara sig på sikt?

Framflyttningen (igen) av Microsofts nya operativsystem Vista verkar i alla fall ha fått fart på det interna missnöjet hos detta jätteföretag.

Codepoet som driver Mac Geekery har funderat lite mer på det här. Det finns mycket intressant att ta del av i hans långa genomgång av Microsofts läge och framtid.

“At this point there’s an OS war brewing. Every coffee shop I go into is 50/50 Mac/PC. Every college bookstore and cafeteria, every hangout, everywhere I look it’s becoming a 50/50 mix on the consumer side, and I live in Dell City. The game is slowly turning Apple’s way and it’s not completely due to the strengths of Apple. A good deal of it really comes from the lack of direction and focus that Microsoft has for their flagship products. They’re becoming so bloated with crap that no one uses that the whole mess is scaring people. People want the simplicity that is Macintosh because Microsoft is lost, and no one believes that they will find their way again. Instead, the understanding is that Microsoft will keep down this road until, one day, they simply can’t ship the product any more. After Vista, and its ten service packs, Microsoft will simply not be able to ship another copy of Windows due to the infighting, mismanagement, and general Dilbertianism.”

Helt klart är att något måste ändras om Microsoft ska hänga med i längden. Det är inte bra för någon om Microsoft fortsätter utför det sluttande plan de befinner sig på. Apple behöver Microsoft och vice versa.