1999 hade Apple studsat tillbaks efter att ha varit på ruinens brant ett par år tidigare. Steve Jobs återkomst, rensning i produktsortimentet och lansering av iMac gav en rejäl skjuts till Apples försäljningssiffror och framtidsoptimism. När Apples keynote vid Macworld expo detta år drog igång var det en märkligt ungdomlig Steve Jobs som äntrade scenen.

De som satt närmast såg att det var skådespelaren Noah Wylie, från den nyligen visade halvdokumentären Pirates of Silicon Valley, som inte riktigt kunde släppa sin rollfigur. Efter ett tag dyker den riktige Steve Jobs upp och visar hur det ska gå till.

Jag hade själv ingen aning om att denna episod inträffat. De har riktigt kul på scenen och Jobs visar prov på stor självdistans och humor. Jag har tagit mig friheten att spegla detta videoklipp, eftersom nedladdningen var häpnadsväckande knölig.

www.epicempire.com