Något så snyggt och nyskapande som trailern till A Scanner Darkly måste helt enkelt ha en Mac–koppling. Filmen använder sig av en gammal animerinsteknik kallad rotoskopi, som utgår från filmade scener med riktiga skådespelare. Animatören Bob Sabiston har utvecklat en programvara kallad Rotoshop för en mer flexibel och kreativ arbetsgång vid rotoskopering. Som väntat bygger Rotoshop på Quicktime och Mac, men finns tyvärr inte att få tag i, varken som öppen eller kommersiell produkt.

”Like a graphic novel come to life, “A Scanner Darkly” will use live action photography overlaid with an advanced animation process (interpolated rotoscoping) to create a haunting, highly stylized vision of the future. The technology, first employed in Richard Linklater’s 2001 film “Waking Life“, has evolved to produce even more emotional impact and detail.”

A Scanner Darkly är baserad på en SF–roman med samma namn från 1977 av Philip K. Dick och släpps denna sommar.

ldopa.net