AppleKeynotes.com är en ny webbplats som samlar in presentationsvideos med Apple–anknytning för nedladdning. Här kan du vältra dig i produktlanseringar, bedrifter och löften från förr. Jag testade att ladda ned en pixlig mjukvarudemo överförd från videoband. Den visar en ung, affärsmässig Steve Jobs som demonstrerar NextStep 3.0. Här finns mycket av grunderna till det som sedan blev Mac OS X.

Steve Jobs skulle inte vara den han är utan lite sarkasm. 30 minuter in i videon visar han hur man kan köra DOS–program under SoftPC från Insignia tillsammans med NextSteps program.

”Now I’ve learnt just enough DOS to be able to demo this to you. It’s quite intuitive, D, I, R here, there we go. 1, 2, 3. And here’s 123, running in a window. And I may be able to bring up a file here. Slash, F. It’s a wonderful user interface. R, 123. There we go. So here’s an example of a 123 worksheet running inside a PC window, right alongside your good applications here.”

Har du sparat någon keynote som de saknar så får du gärna ladda upp den till AppleKeynotes.com för allmän beskådan. Fast frågan är väl vad Apple tycker om detta.