Vinnaren av Apples stora iTunespris för låtköp nummer 1000000000 blev Alex Ostrovsky från Michigan USA. Vinnarlåten har en passande titel med tanke på den fart musikförsäljningen via iTunes Music Store nu är uppe i – Speed of Sound från Coldplays senaste album. Steve Jobs kommenterar milstolpen:

”I hope that every customer, artist and music company executive takes a moment today to reflect on what we’ve achieved together during the past three years. Over one billion songs have now been legally purchased and downloaded around the globe, representing a major force against music piracy and the future of music distribution as we move from CDs to the Internet.”

Förutom vinstpaketet bestående av en 20–tums iMac, 10 60 GB iPods och ett presentkort för inköp upp till 10000 USD hos iTunes Music Store, så kommer ett musikstipendium att inrättas i Alex Ostrovskys namn vid ärevördiga Juilliard School of Music.

Ett extra tack från mig till er som använt itmusik för att köpa musik.