Här kommer en liten uppdatering till ett par av de senaste rykten som florerat kring handhållna godsaker. Som de flesta säkert känner till så var den bild på ny video–iPod som gått laget runt superfejkad. Hur processen att göra denna fejkbild gått till finns förevisad i en liten instruktionsfilm.

Microsoft har länge pratat om att skapa en ny kategori miniTablet–datorer. Origami Project lär vi snart få veta mer om. Vill du kika mer på Origami så finns en intern video från Microsoft utlagd/speglad. Den sägs vara ett år gammal och visar bara på själva konceptet och inte en färdig produkt. Klart intressant, men något som Apple bör kunna göra så mycket bättre.

Det ingår för övrigt i Microsofts kultur att påstå att man jobbar på lite av varje (vaporware) som sedan aldrig blir av. Förr i tiden fungerade detta som avskräckande metod, för att stoppa andras försök på samma område som Microsoft därigenom pinkat in. Nuförtiden ser företag som har förmågan att få fram produkter till att göra just det, alldeles oavsett hur mycket Microsoft än mullrar.

Tack till Lee