Robert X. Cringley har som så ofta förr en lite annan syn på sakernas tillstånd. I sin senaste veckokrönika tar han upp Disneys köp av Pixar med lite annorlunda spinn. Kan det vara så att det Disney egentligen ville ha ut av affären inte i första hand var Pixar, utan Jobs.

”If Robert Iger creates a miracle at Disney, which I think he will, that miracle is Steve Jobs. We’re in a new century with new realities, but we haven’t yet found a new archetype for enlightened corporate power. Bill Gates? Give me a break! What we have are people in power who have no muse and wouldn’t recognize one if they could even hear her. Steve Jobs knows his muse.”

När Apple köpte Next fick man Steve Jobs på köpet, något som visade sig vara mycket lyckosamt. Det ska bli intressant att se vilken effekt Jobs får på Disney.

www.pbs.org