Apples proffsfotoprogram Aperture får sin första större uppdatering nästa månad (gratis). Aperture 1.1 har visats upp på en en fotomässa i USA och har en mängd förbättringar jämfört med föregående version. Förutom att den är dubbelbinär med mycket bra prestanda på nya IntelMacar, så har även prestanda ökat rejält med PPC–Macar.

Efter att ha tagit intryck av feedback från proffsfotografer så har man åtgärdat de saker som drog på sig mest kritik med den första versionen av Aperture. RAW–konverteringen har förbättrats och det går nu att välja vilken version av RAW–motorn som ska användas till vilka bilder. Ett bra sätt att undvika att äldre fixade bilder inte plötsligt ändrar karaktär.

Genom att hävda att denna uppdatering är mer omfattande än en komplett ny produkt, så bekräftas den känsla som många hade inför den första versionen. Aperture var en inte helt färdigtestad produkt som skulle mått bra av att ha släppts som betaversion först. Denna vända verkar man ha fått ordning på bitarna, vilket detta nyskapande program verkligen förtjänar.

www.macworld.com