AppZapper är en grymt imponerande liten applikation som löser en mestadels osynlig, men ändock störande brist med Max OS X programhantering.

Som Macanvändare är vi vana vid att enkelt kunna installera och testa program, för att sedan lika enkelt kunna kasta bort de program vi inte vill ha kvar. Men det luriga är att de flesta program ändå lämnar kvar en massa inställningsfiler, cachefiler och annat skräp som tar upp onödig plats i våra sköna Macar.

Problemet är inte lika stort som i Windowslägret, där applikationerna formligen sprutmålar filsystemet med små läskiga filer (dll = rysningar). För Windowsanvändare har det varit absolut nödvändigt med avinstalleringsprogram sedan länge.

AppZapper ser till så att du blir av med både program och tillhörande kringfiler du inte längre vill ha kvar.

Busenkelt gränssnitt, bara droppa ett oönskat program på AppZapper.

AppZapper letar upp alla sådana filer som hör till det program du vill ta bort och låter dig enkelt zappa dem (komplett med skön ljudeffekt). Filerna hamnar i papperskorgen så det går att ändra sig om du skulle zappa fel. Dessutom kan du enkelt ställa in vilka applikationer som aldrig får zappas, alla grundläggande program ligger redan på den listan.

AppZapper är väl värt de 12,95 USD utvecklarna vill ha. Ladda ned och testa, de fem första zappningarna är gratis.