Gårdagens alla nyheter från Apple inkluderar ett antal grundläggande uppdateringar. Först ut är uppdateringar av alla versioner av Mac OS X till 10.4.4. De nya Macar med Intelprocessorer som presenterades levereras med en komplett dubbelbinär (Universal Binary) version av Mac OS X 10.4.4.

Mac OS X 10.4.4 fixar bättre tillförlitlighet och kompatibilitet, det enda uppenbart nya är ett par extra Dashboard-widgetar: Kalender och Stocks.

QuickTime 7.0.4 tar bort buggar, ger stöd för nya iLife ’06 och ger förbättrad prestanda för H.264.

Märkligt nog har man även släppt en nedgradering(!?) som tar bort QuickTime 7.0.4 och återinstallerar QuickTime 7.0.1. Ingen förklaring till denna luring har lämnats. Antagligen är det någon speciell proffsprogramvara som inte funkar ihop med nyare QuickTime som motiverar denna speciallösning.

Du som har en 15-tums PowerBook med aluminiumhölje kan glädja dig åt en uppgradering som förbättrar batteriprestandan.

Samtliga dessa uppdateringar finns att hämta ned via Programuppdatering under Äpplet i menyraden, eller från Apples nedladdningssida.