Jonathan Ive, mannen bakom Apples framgångsrika produktdesign, har förärats en plats som Commander (CBE) inom The Most Excellent Order of the British Empire. Inför varje nyår sätter den Brittiska Drottningen Elizabeth II ihop en lista över personer som ska föräras diverse titlar inom denna orden.

Jonathan Ive är född i London och studerade industridesign i Newcastle. Efter studierna startade han sin egen designstudio Tangerine. Sedan han gjort diverse uppdrag åt Apple blev han erbjuden en ny position vid Apples huvudkvarter i Cupertino, Kalifornien.

Sedan snart tio år tillbaks är Jonathan chefsdesigner för Apple och har haft inflytande över det mesta som Apple producerat sedan dess. Apples första kommentar till utnämningen lyder som följer:

”We are as proud as could be that Jony is receiving such a prestigous commendation.”