Charles Arthur tar en presskonferens som utgångspunkt för att fundera kring vad som motiverar Steve Jobs. Mycket är sådant som redan är välbekant för den som läst någon sorts redogörelse över Jobs liv.

Jobs förutsägelser kring Internets roll redan 1996 är skön läsning, men här finns även en del nytt och tänkvärt. Jack Shafer som är redaktör för Slate sätter fingret på en viktig del av Apples smarta marknadsföring:

”Apple manipulates several narratives to continue to make its products interesting fodder for journalists. One is the never-ending story of mad genius Steve Jobs, who would be great copy even if he were only the night manager of a Domino’s pizza joint.”

Ett tips om du har tid, är att läsa den nästan tio år gamla intervju från Wired som artikeln lånat mycket från. Steve Jobs tankar kring Internet, politik, skolsystem, design och stora företag strax innan sin comeback hos Apple är mycket intressant läsning.