Christopher Breen har testat Motorolas ROKR, den första mobilen med inbyggt stöd för iTunes. Som väntat efter de förstahandsintryck som redan publicerats så är han inte imponerad av denna tråkiga mobil.

Ett par väldigt märkliga saker är att mobilen använder USB 1.1 för att synka mot iTunes, något som gör tankning av luren nästintill olidligt långsam. Det andra är att man lyckats med konststycket att reversera vänster och höger ljudkanal.

”With its slow syncing and response, artificial 100 track limit, audio glitches (reversed stereo channels), and occasionally ungainly interface, many who are accustomed to an iPod’s elegance will be disappointed with this phone.”

Apple är säkert väldigt glada att snabbt få sopa detta första mobilsamarbete under mattan och fokusera på riktiga musikspelare. Jag tror att detta är största anledningen till att det dröjde så länge innan man presenterade mobilen, man kunde helt enkelt inte låta detta vara huvudnyheten, något större, som i detta fall var mindre (iPod nano), måste presenteras samtidigt.