Bill Palmer har gått igenom tänkbara scenarion för hur Apple resonerat kring skiftet till Intel. Dessutom tar han en titt på hur vi som konsumenter kan tänkas reagera och vad skiftet egentligen innebär. Slutsatsen är glasklar, ska man göra ett större skifte så är det bättre att göra det i tid än att vänta tills man blir tvingad till det.

”Apple didn’t have to do this right now. And that’s why this was the best possible time to do it. You don’t wait until after it starts raining to fix that hole in the roof. If you know storm season is coming, you do it on the sunniest day possible, far enough in advance that you leave yourself all the time you need to make sure you do it right. Over the next two years, Apple’s engineers will redesign the internals of every single Macintosh model on the market to accommodate the whole new game it’s now playing. But as a user, you won’t have to do a thing.”

Inget som hänt ändrar det faktum att en iMac G5 är den mest prisvärda datorn man kan skaffa sig just nu.