Som jag tidigare rapporterat så har ett par recensioner visat att den teknik (Quartz 2D Extreme) som kan ge högst prestandaökning av Mac OS X gränssnitt ännu inte är aktiverad i Tiger.

Nu har Bill Fox på Macsonly med hjälp av Apples utvecklarverktyg gjort ett Xbench–test med Tiger i grundutförande och med Q2DE aktiverad. Q2DE gav en prestandaökning med hela 78% i Quartz Graphics testet med en PM G5 dual 2.5GHz. User Interface snabbades upp med 15%.

Tyvärr supportas inte Q2DE i de enklare maskiner man testat (Mac mini och PB G4). Om detta beror på alltför klena grafikkort, G4–processorn eller att Q2DE för dessa maskiner ännu inte är klar återstår att se.

Hursomhelst så är detta lovande nyheter inför uppdatering 10.4.1 av Tiger. Förhoppningsvis har man filat färdigt på Q2DE tills dess.

Läs mer om Q2DE i mina tidigare inlägg här och här.