En mycket teknisk, extremt djuplodande och väldigt intressant recension av Mac OS X 10.4 Tiger. Jag lärde mig massor om hur mycket nytt det finns under ytan på Tiger. Inte förrän nu har jag förstått hur stor denna uppdatering egentligen är.

En hel del är sådant som inte kommer att märkas förrän i senare uppdateringar av både Tiger och applikationer. Den teknik som flyttar större delen av fönsterrenderingen till GPUn (Quartz 2D Extreme) är till exempel inte aktiv i nuvarande version av Tiger.

Quartz in Mac OS X 10.4 Tiger

”Why develop something as impressive as Quartz 2D Extreme and then leave it turned off by default? My inquiries to Apple have gone unanswered, so I can only speculate about the reasoning behind this decision. My best guess is that all of the bugs could not be excised from Q2DE in time for Tiger’s launch date, and that it will be enabled by default in a subsequent update—perhaps as early as version 10.4.1.”

En rejäl långläsning i väntan på Tiger–releasen, skumma gärna över de mest tekniska bitarna. Slutomdömet är mycket gott.

”Tiger is the best version of Mac OS X yet. It offers substantial improvements over Panther in all important areas. The performance improvements are immediately noticeable.”