Att Apple kallat till en presskonferens på fredag är självklart dagens stora nyhet. Det enda vi vet är att det kommer att handla om iPhone 4 och alla vet att det handlar om antennproblemet som tornat upp sig som en PR–mardröm för Apple.

Det gäller att kontra med något substantiellt när problemet blåsts upp av media. Apple måste ta allvarligt på den känsla av arrogans som hanteringen av frågan gett upphov till. Det är garanterat inte heller någon tillfällighet att denna presskonferens arrangerades med så kort varsel. Apple har garanterat finfina färska kvartalssiffror att visa upp på tisdag och behöver få undan all tveksamhet kring vinstmaskinen iPhone 4 så snart som möjligt.

”The message that Apple is preparing to deliver is not for the bloggers, the techies, nor the Apple fans…it is for mainstream analysts, and is likely being used to diffuse this issue before announcing amazing quarterly results next week. The last thing Apple wants is for this issue to steal its thunder when it likely has nothing but positive news to report next Tuesday.”