Apple TV används flitigt här hemma, från Apple TV2 till Apple TV3 och nu Apple TV4, både för video men även för musik genom AirPlay. Men Apple TV skulle behöva mer kärlek från Apple. Joe Steel har sammanställt en riktigt bra önskelista för Apple TV inför WWDC.

Apple TV

Som så många av Apples prylar som förlitar sig på innehåll och tjänster från andra, så lider Apple TV av en alltför USA-fixerad framtoning. Det behövs mer driv i utvecklingen som passar även andra marknader. Siri på Apple TV är ett typexempel på det. Att inte kunna använda engelskspråkiga titlar och namn vid röststyrd sökning gör Siri värdelös för svenska förhållanden.

Steelseries

En enkel sak som Apple skulle kunna göra är att erbjuda en bättre fjärrkontroll och en egen spelkontroll för Apple TV. Sedan är det dags för en ny modell av Apple TV med UHD och därigenom ett lägre pris för dagens modell av Apple TV.

TV app

Apples app TV verkar ha fastnat i USA och stannat av i brist på nya avtal med innehållsleverantörer. Amazon Video lär i alla fall göra debut via Apple TV.

”There also hasn’t been a peep about Netflix joining TV the app. So either Netflix is keeping that a super-secret surprise, or it’s not happening and Apple is just hoping to put pressure on Netflix with another big name joining.”