Enligt The Financial Times så förhandlar Apple om ett uppköp av prestandabilstillverkaren McLaren. Enligt McLaren så har inga investeringssamtal förekommit och Apple har inga kommentarer. Men kanske ligger det en sanning bakom det hela ändå.

McLaren 675LT

Med tanke på hur och varför Apple köper andra företag så vore McLaren utmärkt för att komma åt riktigt avancerad bilteknik. McLaren bygger extrema hybridbilar och sin egen F1-bil i avancerade material och producerar även bilelektronik till samtliga stall i Formel 1.

Teknik- och ingenjörsmässigt så håller McLaren högsta klass och är vana vid att hålla sin utveckling hemlig. McLarens huvudkontor är skapat av samma arkitekt som tagit fram Apple Campus 2 och Jony Ive och Apples andra bilnördar vet att uppskatta brittiskt bilkunnande.

Alldeles oavsett om detta rykte visar sig ha någon substans så bör Apple göra några strategiska uppköp på vägen mot att ta fram en egen bil. McLaren är just den sorts företag som passar för det. Privatägt, hemlighetsfullt och laddat med avancerad materialkunskap och tillverkningskunnande.

”The report said McLaren would be valued between $1.3 and $2 billion, but it’s “not clear” that the deal will get done, according to the FT.”