Apple framför generiska namn signalerar ägarskap av hela kategorin och är lätt att varumärkesskydda, medan ”i” som förled känns lite iNittonhundratalet. Varför inte rensa bort några i:n i produktfloran och börja med iPhone som får bli Apple Phone. Apple Watch och Apple TV är redan där.

Chris Ziegler har spanat i frågan och jag provade att experimentera med produktnamnen grafiskt.

Apple Phone, Apple Watch

Apple TV, Apple Pad, Apple Pod

Mac

MacBook

iTunes hoppas jag innerligen försvinner och splittas upp i sina olika funktioner. iMac passar bra som bara Mac (tillsammans med Mac OS).

Sedan är det vettigare att ange årtal för att differentiera mellan olika generationer istället för att räkna upp nummer. Särskilt för iPad har det dragit iväg alltför mycket med iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad mini 2 och iPad mini tillgängliga samtidigt.

”I believe we’re ready for the Apple Phone. Not iPhone, not iPhone 6S, not iPhone 7… just Apple Phone.”