Apple + IBM

Apple överraskar igen, men ännu en gång på ett sätt som flyger över huvudet på ryktesmånglare och självutnämnda förståsigpåare. Köpet av Beats var strategiskt smart i flera dimensioner. När Apple nu lierar sig med IBM är det smart både för Apple och IBM som genomfört skiftet från från datortillverkare till tjänsteföretag.

Virginia Rometty CEO IBM Tim Cook CEO Apple

Med egna appar exklusivt för iOS får IBM en perfekt plattform för den pågående snabba omvandlingen till mobil tillgänglighet för information där konsumentprodukter ofta legat före det som big business kunnat erbjuda sina anställda.

I samma takt som konventionella PC blir alltmer irrelevanta ökar Apples försprång med hårdvara och mjukvara fullt synkroniserad mellan enheter och plattformar. Apple får en säljkanal direkt in i företagsvärlden genom IBM:s konsulter och säljare.

”Apple is brilliant at developing devices and platforms. IBM is excellent at building and supporting enterprise-scale systems. Put the two together and you have a proposition that is likely to have substantial appeal.”