Det är inte så märkligt att både vuxna och barn lider av sömnlöshet med så många lockande skärmar och flöden av information överallt omkring oss. Det som behövs för att bryta fixeringen vid våra älskade prylar är en saga som passar vår tid. Goodnight iPad av pseudonymen Ann Droyd (David Milgrim) är en skön omtolkning av den klassiska barnboken Goodnight Moon som påminner oss om att vi behöver vila från våra skinande prylar ibland. Goodnight iPad: a Parody for the next generation kostar 115 kronor inbunden från Bokus.

”Goodnight iPad is a gentle reminder to power down at the end of the day. It will make you laugh, and it will also help you wrest yourself away from your gadgets and put yourself — and your machines — to sleep. Don’t worry, though. Your gadgets will be waiting for you, fully charged, in the morning.”