Ryan Faas går i en mycket läsvärd artikel igenom hur Apples nya strategi för att slå sig in på företagsmarknaden innebär att Microsoft gått från fiende till vän. Istället för att kämpa på med egen hårdvara och mjukvara för servermarknaden ser Apple till att iPhone, iPad och Mac fungerar så smidigt som möjligt gentemot Microsofts dominerande lösningar. På köpet har det uppstått en marknad för mindre företag och konsulter som ser till att Apples prylar integreras i företagens system.

”Apple spent much of the last decade trying to get its enterprise-grade solutions into enetperise environments and data centers. Then Apple execs woke up, realized they could make more money selling iPhones, iPads, and Macs to business users just like they do to everyone else and let Microsoft and other companies do the heavy lifting.”