Walter Isaacsons biografi över Steve Jobs blir garanterat vinterns mest sålda bok. Sony Pictures som nog gärna vill försöka sig på att återupprepa succén med The Social Network vill säkra filmrättigheterna till boken och göra en film om Steve Jobs liv. Redan 1999 kom den mycket underhållande tevefilmen Pirates of Silicon Valley som med avstamp i Apples framväxt till stor del handlade om rivaliteten och symbiosen mellan Apple och Microsoft med Steve Jobs och Bill Gates som centralfigurer.

Frågan är nu vem som skulle passa bäst att spela Steve Jobs i en filmatisering av hans livsöde. Noah Wyle som spelade Steve Jobs i Pirates of Silicon Valley är riktigt lik Jobs och borde vara väl bekant med karaktären.

Min favorit är annars Christian Bale som har den rätta nerven och talangen för att spela en så komplex figur som Steve Jobs.

”The movie will allegedly detail the story of how Jobs built Apple from the ground up in the heart of Silicon Valley. The biography that the movie will be based on features over 40 official interviews with Jobs, as well as hundreds of personal anecdotes from his friends and competitors.”