Efter gårdagens presskonferens om iPhone 4 kommer självklart många reaktioner nätet runt. Alltifrån konkurrenter till Apple som känner sig felaktigt utpekade att ha egna antennproblem till mer eller mindre kritiska sammanfattningar och kommentarer kring de besked Apple gav.

Som vanligt har Andy Ihnatko koll på läget i sin rapportering där jag håller med om det mesta. Inte minst vad gäller den väl förorättade och passivt aggresiva ton som kom fram i frågestunden efter presskonferensen, som tyvärr inte ingår i Apples video från tillställningen.

”I’d also say that in retrospect, the post-presentation Q&A was a mistake. They should have deliverred their message, ended the show, and then sent everyone outside for complimentary coffee and danish. During the Q&A, Apple said a lot of things that seemed defensive. Nobody likes it when the prom queen complains that everyone hates her because she’s so very pretty and popular.”

En något mer sensationslysten och förvirrad rapportering blev resultatet av den panel som samlades för att diskutera saken hos TechCrunch. John Gruber ser mäkta skeptisk ut i början av inslaget.

”Arrington had his jackass dial turned to 11, but his schtick has gotten so thick that I think it’s become sort of cute. And it actually makes for good, if not particularly elucidating, argument.”