Adam Lisagor har riktigt intressanta tankar om TV och film som medium och hur de passar in bland Apples plattformar, särskilt iPad. Ofta hittas ledtrådar kring vad Apple har på gång inte i vad de gör, utan i vad de inte gör. Ett tydligt exempel på att något är på gång vad gäller TV och film på iPad är att Appen Videos för just TV och film är så otroligt simpel och oinspirerande.

Det krävs inte mycket fantasi för att tänka sig att denna App ersätts med i stort sett samma gränssnitt och funktionalitet som Apple TV har. Kombinera detta med tanken på ny hårdvara för Apple TV baserad på Apples mobila plattform, i princip en iPod touch utan skärm som pluggas direkt in i en TV med HDMI och bilden börjar klarna. En billig Apple TV som endast hanterar strömmande video, direkt från nätet eller från datorer och mobila enheter i ditt lokala trådlösa nätverk, det känns som en riktigt bra idé.

Apple TV skulle bli som en AirPort Express för video (något jag länge tjatat om). Du kan lätt välja att se material direkt i din iPad eller Mac, men även på din vanliga TV. Gränssnittet skulle vara detsamma vilket som. En sidoeffekt av detta är att iTunes återigen skulle kunna fokusera på att hantera musik, istället för allt som idag är inklämt i denna stackars applikation.

”So, one more sidetrack: If video is moved off of iTunes, the App Store is a marketplace for apps, and our books are bought in iBooks, could this mean that iTunes could return, gracefully, to serve its original purpose? Could iTunes just be for music? I just blew my mind.”